Sverige är i behov av självrespekt, integritet och självkännedom | Sverigedemokraterna i Västra Götaland

Sverige är i behov av självrespekt, integritet och självkännedom

bild 1 med text

Jag undrar vad det är som får politikerna att tro att alla vill vara svenskar till varje pris?

I en del invandrargrupper är det en ren förolämpning att bli kallad svensk. Jag känner till människor som har levt i Sverige i flera decennier som bara tittar uppriktigt frågande på en om man föreslår att de ska söka ett svenskt medborgarskap.

Varför skulle de? Det är en knappt märkbar skillnad mellan PUT och svenskt medborgarskap. När de dessutom varken är eller vill bli betraktade som svenskar, ser de helt enkelt inte poängen.

Tanken tycks aldrig ha slagit politikerna att det kan förhålla sig på det viset. Alla delar helt enkelt inte uppfattningen att Sverige är världens medelpunkt och det förlorade paradis som alla människor i hela världen strävar efter att uppgå i.

Den uppfattningen skulle rentav kunna betraktas som självgod, rasistisk och kolonial, i all sin självutplånande välmenande antirasistiska strävan. Ironiskt nog.

I stället skapar det förakt och förvirring att förneka sig själv och vara så inbjudande att man är redo att ge upp allt och aldrig ställa några krav. Vilket är rätt givet: så fungerar det i alla relationer där människor är inblandade.

Självrespekt, integritet och självkännedom. Tre ting Sverige är i akut behov av, för att åter bli ett land man som utlänning kan känna verklig respekt för.

Texten lånad av en av mina facebook-vänner, en svensk-iransk tjej.

Matz Dovstrand

Distriktsordförande Sverigedemokraterna i Bohuslän

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.